2016-06-16

DirektPress starkt framåt i Storstockholm

DirektPress Stockholm går starkt framåt i 2016 års första Orvestomätning. Totalt har man nu 695 000 läsare i Storstockholm, en ökning med 74 procent jämfört med samma mätning förra året.

De 13 nya lokaltidningar DirektPress startade förra året fortsätter att hitta nya läsare ute i stadsdelarna men också gamla etablerade titlar går framåt. De fyra innerstadstidningarna, Östermalmsnytt, Södermalmsnytt, Vi i Vasastan och Vårt Kungsholmen, ökar med hela 11 procent jämfört med första mätningen 2015.

– Den lokala journalistiken är efterfrågad av stockholmarna. De lever i en stad som står inför stora utmaningar. Bostadsbristen, segregationen, trafiken, sjukvården – våra reportrar behandlar de här frågorna varje vecka och de gör det ur våra läsares perspektiv. Vi är såklart jätteglada att vi fortsätter hitta nya läsare till våra tidningar och till vår nyhetssajt StockholmDirekt.se, säger Helene Claesson, chefredaktör Direktpress Stockholm.

Jonas Irebjörk, vd för DirektPress tidningar i Stockholms innerstad, ser också ett ökat intresse bland annonsörerna: 

– Första halvåret 2016 har inneburit en stark tillväxt av nya kunder, vi ser idag helt nya branscher som vill annonsera i våra tidningar då ingen prenumererad press kan erbjuda de räckviddstal vi kan. Vi upplever också en stark efterfrågan på content- och nativelösningar både på print och digitalt. Kundtidningar och bilagor är vi redan bra på, inom kort kan vi också erbjuda nativelösningar på StockholmDirekt.se, säger Jonas Irebjörk. 

KONTAKT
​Jonas Irebjörk, vd för DirektPress Stockholms innerstad, tel: 070 - 697 92 00
Helene Claesson, chefredaktör StockholmDirekt.se, tel: 073 - 600 69 14

DirektPress ger ut 40 st hushållsdistribuerade lokaltidningar med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner ex. Tidningarna distribueras hem till hushållen och via tidningsställ i varje tidnings utgivningsområde. I DirektPress koncernen ingår även SprintAd Medienätverk med 101 hushållsdistribuerade lokaltidningar med en samlad upplaga på över 3,2 miljoner ex. Mer fakta på www.direktpress.se respektive www.sprintad.se