2015-11-02

StockholmDirekt.se får nytt utseende – målet är störst i stan

DirektPress nyhetsportal StockholmDirekt.se får idag ett ordentligt ansiktslyft och fortsätter resan mot störst i stan. StockholmDirekt.se har idag omkring 200 000 visningar i veckan och trenden är tydlig. Fler och fler hittar hit.

– Stockholmarna känner oss som angelägna lokaltidningar med starkt fokus på lokala nyheter. Nu får de lära känna oss på nytt. I mobilen, varje dag, säger chefredaktör Helene Claesson.

StockholmDirekt.se lanserades för snart ett år sedan. Det första året har varit intensivt. DirektPress har 2015 startat 16 nya tidningar i regionen och idag rapporterar 30 till 40 reportrar från Stockholms alla hörn på StockholmDirekt.se. 

Med hjälp av digitala utvecklare på Roxen AB arbetar StockholmDirekt ständigt med att utveckla det digitala berättandet både för läsare och annonsörer. Mycket har hänt, mycket är på gång.

– Idag gör vi en ordentlig ansiktslyftning för en modernare och mer lättläst upplevelse, framförallt i mobilen, säger Helene Claesson.

På StockholmDirekt.se kan du välja om du vill följa lokala nyheter från hela Stockholm eller bara från din stadsdel. 

– Det är inte ovanligt att vi lägger ut 40 - 50 lokala stockholmsnyheter varje dag. Vi lanserar Stockholmsdebatter, rapporterar från politiska möten, pratar med mängder av stockholmare, filmar, plåtar och undersöker. Ser man till innehåll är vi redan störst i stan, säger chefredaktör Helene Claesson.


KONTAKT
Roland Tipner, vd och koncernchef, 0708-15 80 01
Helene Claesson, chefredaktör och ansvarig utgivare, 0736-006914          
Björn Löfqvist, marknadschef, 0709-297006


DirektPress ger ut 39 st hushållsdistribuerade lokaltidningar (från januari 40 st) med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner ex. Tidningarna distribueras hem till hushållen och via tidningsställ i varje tidnings utgivningsområde. I DirektPress koncernen ingår även SprintAd Medienätverk med 101 hushållsdistribuerade lokaltidningar med en samlad upplaga på över 3,2 miljoner ex. Mer fakta på www.direktpress.se respektive www.sprintad.se