2015-10-01

DirektPress ökar kraftigt!

DirektPress totalpaket, med tidningar i Stockholm, Uppsala, Västerås, Enköping, Sigtuna och Göteborg, ökade i Orvesto 2015:2 sin räckvidd med 21 % jämfört med samma mätning förra året.

Det är DirektPress kraftiga expansion i Stockholmsområdet som bidrar till den stora räckviddsökningen. Det var i januari och februari i år som DirektPress startade 13 nya titlar i Stockholm. Från Huddinge och Salem i söder till Vallentuna och Danderyd i norr. Alla är de hushållsdistribuerade lokaltidningar med starkt fokus på lokala nyheter, distribuerade under helgen när stockholmarna har tid att läsa. DirektPress räckvidd i Storstockholm ökade under samma period med 53 %.

– Det finns ett stort intresse för lokal journalistik och med vårt fokus på mycket lokalt material i tidningarna har vi fått ett varmt välkomnande i våra ”nya” stadsdelar.  Vi har på drygt ett halvår etablerat oss i våra nya områden som starka och engagerade lokaltidningar med ambitiös bevakning och duktiga journalister. För det belönas vi med mycket tips och reaktioner från våra läsare, säger chefredaktör Helene Claesson.

DirektPress ger ut lokaltidningar som varje vecka delas ut gratis till alla hushåll. Tidningarna har ett starkt fokus på lokal journalistik. DirektPress första tidning Östermalmsnytt startade redan 1968.

Det här är DirektPress:
Stor-Stockholm: Östermalmsnytt, Södermalmsnytt, Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen, Tidningen Årsta-Enskede, Tidningen Liljeholmen-Älvsjö, Tidningen Farsta-Sköndal, Tidningen Hammarby-Skarpnäck, Södra Sidan Skärholmen-Norsborg, Södra Sidan Tumba-Tullinge, Södra Sidan Salem-Rönninge, Södra Sidan Huddinge, Vi i Väsby, Vi i Sollentuna, Vi i Solna, Vi i Sundbyberg, Vi i Kista, Vi i Tensta, Vi i Rinkeby, Järfälla Tidning, Mälarö Tidning, Ena-Håbo Tidningen, Bålsta Upplands Bro Bladet, Sigtunabygden, Bromma Tidning, Hässelby Tidning, Vällingby Tidning, Spånga Tidning, Täby Nyheter, Danderyds Nyheter och Vallentuna Nyheter.
Uppsala: Uppsalatidningen och Knivstabygden
Västerås: Västerås Tidning
Göteborg: Tidningen Centrum, Tidningen Hisingen, Tidningen Väster, Tidningen Sydväst, Tidningen Nordost

KONTAKT
Roland Tipner, vd och koncernchef, 0708-15 80 01
Helene Claesson, chefredaktör och ansvarig utgivare, 0736-006914            
Björn Löfqvist, marknadschef, 0709-297006