DirektPress fokus ligger på lokal journalistik, vi bevakar och berättar om det som händer i läsarnas vardag, i deras hemmakvarter.

Tidningarna distribueras inför och under helgen då vi vet läsarna har tid att läsa.

DirektPress

Vår historia börjar redan 1968 med Östermalmsnytt, en av Sveriges första lokala nyhetstidningar. Tidningen blev snabbt omtyckt, både av läsare och annonsörer. Östermalmsnytt följdes av Vi i Vasastan och Vårt Kungsholmen, lokala tidningar som delas ut till alla hushåll på Kungsholmen och i Vasastan.

Tidningarna övertogs av DirektPress under 1999-2002 och under den tiden startade och utvecklade DirektPress även sin fjärde tidning i Stockholm, Södermalmsnytt.
2004 påbörjar DirektPress sin expansion med nya lokala tidningar i Uppsala, Västerås, Enköping och, något senare, med stadsdelstidningar i Göteborg.

I januari-februari 2015 startar DirektPress 13 tidningar i Stockholmsområdet och under augusti ytterligare tre. I och med den expansionen har DirektPress utgivning av tidningar i hela Stockholms stad, samt i stora delar av Stockholms län. Samma år startas också StockholmDirekt.se, en digital plattform för lokal journalistik i Stockholmsområdet. Här erbjuds annonsörer digital annonsering i en redaktionell miljö byggd på lokal journalistik.

Upplaga

DirektPress ger idag ut 39 lokala nyhetstidningar med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner

Distribution

Tidningarna distribueras kostnadsfritt till hushållen i sina respektive utgivningsområden, samt via tidningsställ på strategiska platser. Tidningarna kommer ut inför och under helgen, då vi vet att man har tid att läsa.

Stockholm

DirektPress har utgivning av tidningar i hela Stockholm stad samt i stora delar av Stockholms län. Genom den digitala plattformen StockholmDirekt.se erbjuds lokal annonsering som styrs geografiskt till önskade områden.

Återkommande läsare

I våra undersökningar ser vi att våra läsare sparar tidningen, ofta upp mot fyra dagar och att man tittar igenom och läser tidningen ett par gånger innan den går till återvinning. Det gör att vi kan erbjuda våra annonsörer höga obs-värden på annonserna, ofta betydligt högre än vad som uppnås i t.ex. morgontidningar.

DirektPress

DirektPress finns idag med lokala nyhetstidningar i Stockholm, 32 st och i Göteborg 5 st, samt i Uppsala, Västerås, Sigtuna/Knivsta och Enköping

Direktpress Tidningsförlag

Direktpress Tidningsförlag AB är medlem i Tidningsutgivarna TU.