Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2012-04-20 10:19

Egentligen får man skylla sig själv

Vardagen har åter kommit tillbaks efter en jobbig tid då Gustav inte finns längre. Trots ett gäng katter som far runt omkring så är det ändå någon som saknas. Visst får jag katt kel ändå men någons nos och tass fattas. Lugnet har kommit i kattgänget för dom var oroliga och lite fräsiga under Gustavs sjukdygn då dom insåg att en kompis inte mådde bra.

Som rubriken lyder, man får skylla sig själv. Nu handlar det om att vi sen i somras då vi byggde om köket har flyttat in katternas mat och vattenskålar in i vårat sovrum. Sedan tidigare har vi även en kattlåda där. 
Vi har även mat och vatten i ett annat rum och även en kattlåda i hallen men natte tid så är det vårat sovrum som gäller. Inte konstigt eftersom dom flesta sover där vi är.

Nu har våra katter en ovana att mitt i natten bli hungriga och börjar en så fortsätter dom andra. Då den färska maten är uppäten så är det torrfoder som gäller. Så mitt i natten är det en procedur då ett gäng katter sitter och tuggar torrfoder och det hörs kan jag lova......
Efter den proceduren följer en toalåda runda då gänget måste kissa och bajsa. Det hörs också bra när det krafsas och krafsas i lådan och ibland kommer en jobbig bajslukts odör som lägger sig som en hinna i sovrummet. Det är då man drar täcket över huvudet och undrar varför ???

Vet inte varför katterna får denna mat lust mitt i natten då skålen med torrfoder alltid står framme men det klart vaknar man mitt i natten och det finns mat så ja varför inte.

  
Publicerad 2012-04-12 21:23

När det är dags att ta farväl

Då har det hänt, varje djurägares skräck det har varit dags att ta farväl av en familjemedlem. Gustav vår fina katt som föddes här hemma i en kaninbur för 16 år sen somnade nu in också här hemma i lugn och ro. 
Han har varit lite snuvig och nyst lite men inte så att jag tyckte det var läge att åka till vetrinären men i helgen blev han snabbt sämre.  Efter kontakt med veterinär så blev det antibiotika då det troligtvis är en lunginflammation. Tyvärr så blev det bara sämre och sämre och Gustav har ju åldern emot sig och tillslut så gick det inte.

Det här är så himla jobbigt när en av sina älskade djur dör, och trots att huset är fullt av katter så är det någon som fattas. Ingen som ligger på kudden och snarkar. Nu är jag säker på att Gustav är med sin brorsa Mulle som också nyss gick bort i katthimlen där dom busar och har det bra.

Tack älskade Gustav för att vi fick ha dig i underbara 16 år kommer aldrig att glömma dig.
                                 
Publicerad 2012-04-05 19:03

Akrobatiska övningar

Att sova ihop eller på varandra gör Boris och Elvis alltid. Det är en sådan sort. Mina bondkatter kan möjligtvis sova bredvid varandra men inte mer än så. Det kan sen väldigt roligt ut när dom ligger i en hög och gör allt för att få plats, för även om det finns 2 bäddar bredvid varandra så är det alltid samma dom ska sova i.

På nätterna är det ändå lite annorlunda, då sover Boris för det mesta hos mig och Elvis kryper ner under täcket hos husse där ligger han som en varm kamin och värmer. Jag kan tycka att det blir lite varmt att ha en katt på sig men oftast har man inte hjärtat att mota bort dom så vi fortsätter att svettas och trängas i sängen. 

Elvis och Boris fortsätter också att trängas ihop i samma mysbädd.

Extrakolumn

Jag är lycklig ägare av ett gäng underbara katter eller är det dom som äger mig. Ibland undrar jag….
Mina katter är ett blandat gäng av flera bondkatter, en siames och en oriental.
Kattintresset kom redan som liten genom min farmor och hon lärde mig mycket.
Här i Enköping har vi ett fint katthem som jag gärna skriver om då många katter i nöd har fått ett nytt liv genom katthemmet.
Jag pratar gärna katt men är ingen expert på katter då alla är egna individer, expert är jag bara på mina katter men jag byter gärna erfarenheter.
Min blogg handlar därför om ett vardagsliv med katter.

Läs de fem senaste inläggen

Senaste numret

Senaste bilagan

Senaste annonsbilagan

Bloggar

/Global/Ena-H%c3%a5bo%20Tidningen/Bilder/evenemangstips.gif

Här hittar ni tips om vad som händer i våra kommuner!

TIPSA OSS om ni vet något som inte står i kalendern.

Klicka här om ni har något ni vill tipsa oss om!
Du kan även mms:a en bild
eller sms:a ditt tips till:
070-593 27 45