Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2012-05-21 17:46

Hälsocampen!

I helgen genomförde Ekans Hälsa första hälsocampen på Ekolsunds slott. Allt gick som planerat och sammanfattningen var bra och det gick helt efter planering vilket var toppen. Att få bo på slottet en hel helg med underbara människor gjorde att helgen blev helt fantastiskt. Jag hoppas alla deltagare tyckte detsamma. 

Fredag kväll började med invigning i den stora Riddarsalen med intåg till musik. Sedan bjöds det på välkomstdrink och kort information och presentation innan det blågula snöret klipptes av. Sedan blev det utbildning i det stora biblioteket. Kvällen avslutades med hård funktioenell träning ute på slagfältet där deltagarna fick lyfta stock, dra däck men även välta stora traktordäck, intervall upp för slottets backar, etc. Innan deltagarna fick gå och lägga sig bjöds det på en fransyska i gryta.

Lördagen startade kl. 6 med hälsoundersökningar. Kl. 7-8 blev det stavgång runt den underbara miljön vid slottet. Frukost på det och sedan blev det utbildning igen i stora biblioteket. Sedan blev det dags för tävling i köket. Deltagarna fick livsmedel och skulle sedan göra en god maträtt av alla livsmedel. Sedan var det domare som skulle avgöra vilken rätt som var finast upplagd och godast.
Efter det blev det lunch ute då vädret var varmt och soligt. 

Eftermiddagen startade sedan med utbildning och efter det 2 dubbelpass med instruktören Eliz då det kördes box och core i slottets stora sal "Riddarsalen". Kvällen avslutades med tre rätters matlagning i slottets stora kök och som sedan intogs av alla inblandade med torrt och gott vin till. Förrätten bjöds på laxbakelse, varmrätten på baconlindad fläskfilé och efterrätten på riktig hemmagjord chokladmousse.  Sista delen av kvällen kom Kalle från intersport och gjorde fotanalyser men också pratade om vitsen av bra skor.

Söndag morgon startade med stavgång 5-6 km. Sedan blev det frukost och utbildning. Kl. 11 lagades det nyttiga pajer. Eftermiddagen fortsatte med utbildning och sedan styrketräning och hinderbana ute på slagfältet precis framför slottet. Campen avslutades med fika och utcheckning. 

Nu är det deltagarna själva som ska fortsätta jobba efter sina egna uppsatta mål. Jag ska sedan se över hur det går och sedan blir det återträff med utvärdering i sep/oktober. Lycka till alla deltagare för fortsatt arbete!

Extrakolumn

Som legitimerad sjuksköterska och hälsocoach vill jag dela med mig av mina tips om vägen till en sundare livsstil.

Läs de fem senaste inläggen

Senaste bilagan

/Global/Ena-H%c3%a5bo%20Tidningen/Bilder/evenemangstips.gif

Här hittar ni tips om vad som händer i våra kommuner!

TIPSA OSS om ni vet något som inte står i kalendern.

Klicka här om ni har något ni vill tipsa oss om!
Du kan även mms:a en bild
eller sms:a ditt tips till:
070-593 27 45