Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2013-12-15 19:50

God Jul från oss

Publicerad 2013-12-03 19:25

Julmys i rastgården

Även katterna ska väl ha lite julmys även om dom kanske inte bryr sig så mycket eller vem vet det kanske dom gör. I alla fall så har dom fått en julstjärna i rastgårdens fönster samt lite ljusslingor runt om.
Ser riktigt mysigt ut om jag får säga det själv. Korten blev lite mörka eftersom jag tog utan blixt men man ser på ett ungefär hur det ser ut.

En fin stjärna som lyser i mörkretSå lite lysen runt omkring förstås.
Publicerad 2013-10-27 18:27

Mötet...

Charlie och Sigge hade ett litet meningsutbyte idag. Dom sprang på varandra ute i trädgården, gick runt varandra och mjauade högt och stirrade på varandra för att sen gå åt varsitt håll. Vem som fick sista ordet i den konversationen vet jag inte men efter en stund såg jag dom ligga i solen inte så långt från varandra så det var nog ingen allvarlig dispyt dom hade.
Publicerad 2013-10-14 19:39

Premiär i nya rastgården

Så var det äntligen dags för premiär i den nya rastgården. Totte som varit i den gamla tidigare och är van har nu fått en större samt att han kan välja om han vill vara inne eller ute. Elvis och Boris som aldrig varit ute var det något helt annat för, vilken upplevelse. Som dom smög runt och kikade, luktade och snokade. Dom såg ut att gilla det dom såg. Finns en trappa upp till en utsiktshylla som Elvis hittade och han såg nästan lite märkvärdig ut där han stod och spanade. Blir det sen lite gräsmatta och lite fler hyllor så kommer det här att bli toppen. En stor eloge till min duktiga man som snickrat och donat med denna rastgård. 
Jag och katterna tackar dig för all hjälp och tid du har lagt ner på denna rastgård.
Publicerad 2013-10-07 19:09

Bäst ändå när det gäller

Boris och Elvis är som ler och långhalm, där den ena är är alltid den andra. Härom dagen blev dom riktigt osams ute i hallen, inte så att dom slåss men dom sitter och skriker åt varandra och har öronen bakåt och ser riktigt sura ut. Vad det hela handlade om har jag ingen aning men högt och ljudligt talades det om att dom var osams.
Lite senare var det helt plötsligt tyst och som när barnen var små så reagerar man när det blir tyst. 
Då hittar jag grabbarna i fåtöljen sovandes ihop som bästa vänner och allt var tydligen förlåtet.
Det är kärlek <3

Publicerad 2013-09-29 10:40

Elvis njuter av de få solstrålar som titta in

Elvis är en dyrkare av solen, och du hittar honom nästan alltid sovandes i solen. Nu när det går mot den tiden då solen inte är framme så mycket så får han det svårare och svårare men häromdagen lyckades han och som han njöt. Han låg där länge och jag såg nästan hur han log mot solen.
Publicerad 2013-09-18 08:50

Tänk så fint med svart/vit
Lånar min dotters bilder på hennes katt Winnie. Det är så fint med svart/vita kort tycker jag. Man fångar bilden på ett speciellt sätt sen måste jag ge beröm till min dotter Alexandra som fotograferar väldigt bra. 
Winnie som är en sköldpaddsfärgad tjej har många fina färger men är precis lika fin på korten utan färg.
Snart kommer hon hem och busar med mina katter då hon ska vara här några dagar.

Publicerad 2013-09-02 20:37

Liten blir stor

Lina nu drygt 1 år växer så det knakar. När jag tittar på kort från när hon var liten kan jag knappt tro att det är samma katt. Hon har blivit lite rund (mycket god mat) men annars en mycket fin dam som vet vad hon vill och kan minsann tala om det på sitt sätt. 

Publicerad 2013-08-11 09:40

Det kom en liten matdoft..

En morgon vaknade jag av att en svag doft av mat nådde min näsa. Skinka, korv !! vad är det som luktar, samtidigt hördes ett väldigt prassel under sängen. Efter att ha gjort en snabb koll under sängen så var det bara att konstatera att Winnie var i farten. Hon hade nämligen plundrat min väska ute i hallen där det fanns en påse kattmat kvar sen vi var på utsällning. Hur hon kom in i väskan är ett mysterium då det är dragkedja....snott påsen och slaktat den under vår säng.
Så visst det luktade lite mat, fast kattmat då ...
Inte helt lätt var det att få rent efter henne då hon naturligtvis höll till mitt under sängen. Tänk vad hon först måste ha jobbat för att få fram påsen sen innan hon fick hål på påsen men hon fick nog lön för mödan för det var inte mycket mat kvar i den.Publicerad 2013-07-28 10:55

Nu fyller dom 1 år

För ett år sen så föddes 4 små kattungar här hemma. Inte planerat men tar man hand om en hemlös katt som tackar med att klämma fram 4 små liv så är det bara göra så gott man kan. Nu kan jag inte ta åt mig så mycket utan min dotter och hennes sambo skötte det mesta med kattungarna från dag 1 och nästan tills dom klarade sig själva. Jag kom mer in på slutet. 
Nu har detta härliga gäng fyllt 1 år och vuxit upp till 4 stora fina katter. 
Så grattis Charlie, Winnie, Melvin, Lina på er 1-års dag.

Publicerad 2013-07-22 20:05

Tittut

Elvis är en sådan där katt som bara är överallt... Rör det sig under täcket så är det Elvis. Är det en bulle under mattan eller duken så är det Elvis. Det roliga är att han är så himla nyfiken av sig så att så fort något låter så måste han kika fram för att kolla läget. På morgonen är det en väldigt trött Elvis som kikar fram under täcket och funderar om det verkligen är dags att vakna.
Publicerad 2013-07-02 10:15

Nu kom jag på henne

Mamma och Pappas katt Lina har ingen av knapp. Varje gång jag kommer så är hon antingen högt uppe på någon hylla eller så springer hon runt med något i munnen som hon har snott. Trots att hon har egna leksaker så är ju förstås något man inte får ta bäst. Mamma har flera gånger sagt att dom har ingen katt dom har en apa. Lina är lite överaktiv skulle man kunna säga. MEN häromdagen när jag kom så låg hon och sov.....dessutom märkte hon inte ens att jag kom, tog kort och gick därifrån. Hon bara sov lugnt vidare, tanken kom faktiskt hon är väl inte sjuk ? Men nejdå efter att ha sovit en stund så var Lina igång igen med nya hyss. Lilla sötnosen tycker jag.
Publicerad 2013-06-20 13:38

Att resa med katt

Nyss åkte jag och Elvis på en bussresa till Norge närmare bestämnt Oslo. Vissa certifikat måste tas utomlands och nu var det dags. Vi var ett gäng med katter som hade hyrt en buss så alla på bussen var av samma skrot och korn så att säga. Det krävs mycket planering att åka en sådan lång resa med katt. Förutom att ha papper och vaccinering i sin ordning så är det en bra och rymlig transportbur som gäller. Elvis har en stor bur som en liten kattlåda dessutom får plats i för det går ju inte att stanna och rasta honom direkt.  En mysbädd får också plats men annars är det att ligga mest och ta det lugnt som gäller. Mat och vatten fick vänta till vi kom fram och det gör honom inget då han ändå inte skulle äta eller dricka något ändå. Nu har jag tur att Elvis inte blir åksjuk för det är inte lätt. Elvis är ju en oriental och dom har svårt att ta det lugnt. På vägen hem tröttnade han strax efter Karlskoga och då känns det ganska långt hem men en stund i mattes knät gjorde susen. Väl hemma så pustade vi ut och sa till varandra att nu behöver vi inte åka på sådan resa något mer gång. Elvis tog sina certifiakt båda dagarna och dessutom blev han Best In Show båda dagarna så med den fina vinsten i form av mat så tror jag Elvis också var nöjd med resan.

Elvis i en transportbur på väg till Oslo

Publicerad 2013-06-03 20:34

Nu var hon snabb...

Snabb som ögat var hon där, i tvättkorgen. Ställde ifrån mig den för att gå och hämta strykjärnet, det hela tar ca 30 sek men när jag återvänder så hade hon placerat sig nöjt i tvättkorgen. Wilma är katten som man ser oftast ligger mest på storarumsbordet och gör ingenting men plötsligt hittar hon på något. Kryper in i kartonger, gärna för små och prasslar gärna i papperspåsar och som nu lägger sig i tvättkorgen. Inte konstigt att vi jämnt har katthår på kläderna.
Publicerad 2013-05-16 20:11

Charlie, killen som håller oss igång.

Charlie är katten som minsann håller oss igång både inne och ute. Det senaste dygnet har han också fått oss att ha hjärtklappning. Det hela började i tisdagskväll då han helt plötsligt försvann när han var ute, vi ropade och ropade och plötsligt hörde vi ett ynkligt mjauande.
Vi såg honom då högt uppe i ett träd som senare skulle visa sig att han var ca 12 m upp. Men det är väl lugnt, katter har ju i alla tider klättrat upp i träd och så småningom kommit ner. Hur många gånger har man hört om döda katter i träd ?? MEN NU GÄLLER DET VÅR KATT en helt annan sak.
Vi lockade och lockade, mamma katt var också med och ropade men icke Charlie bara skrek och skrek. Jamen hur mår man då ? Kan jag ringa brandkåren ? Nej dom rycker nog inte ut på det här. Grannen med traktorskopa ? Nej den skulle kanske räcka halva trädet upp. 
När det sen började mörkna ute och fortfarande ingen katt så blev det jobbigt. Vi bestämnde oss dock för att vänta ut natten, han kommer nog ner, Den natten sov jag knapp ingenting, upp ur sängen ut och ropa, ner i sängen för att försöka sova för att sen gå ut igen och ropa.Morgonen kom och vi åkte och jobbade. Mamma, pappa fortsatte under dagen att ha koll på honom. På kvällen kom dock räddningen. Min man fixade en gammal byggställning som egentligen hade gjort sitt och efter lite hit och dit kunde han klättra upp på en vinglig ställning och med en kattbur få ner Charlie.
Åh så skönt det kändes. Vi hade pratat om att såga ner trädet men var samtidigt rädd för att Charlie då skulle göra sig illa.Ser ni pilen på kortet ? Den lilla pricken är Charlie.
Känns så skönt att både maken och katten är nere på jorden välbehållna men Charlie är Charlie och jag skulle inte blev helt förvånad om det snart är något annat han hittar på.
Publicerad 2013-05-01 20:14

Då var det bus på gång igen då...

Att jag aldrig lär mig, jag vet ju att det betyder trubbel att ställa ifrån sig mat eller sandpåsar i hallen. Ändå gör jag det och det slutar varje gång med plundrad påse. Att plundra kattmatspåsen kan jag förstå men att ha hål på sandpåsen kan jag inte förstå att det kan vara så roligt. Roligt måste det vara i alla fall för det är typ sand i hela hallen och återigen får jag väll skylla mig själv antar jag, för jag visste ju....


Publicerad 2013-04-17 21:39

Glöm inte mig...

Förra veckan var jag på resa några dagar till Halmstad. En härlig stad som jag gärna åker till igen. Kvällen innan resan så var det ju dags att packa. Resväskan hann knappt upp på bordet förrän Elvis parkerade sig i den och ville inte flytta på sig. Jag packade i, la ner locket, Elvis pillrade upp locket och hoppade i, så där höll vi på tills jag hade packat klart. Det där med katthår på kläderna det stämmer hos oss.
Avrese dagen så fick jag kolla en extra gång så jag inte hade en objuden gäst i väskan hade ju blivit lite snopet hahaha

Publicerad 2013-04-01 18:10

Fångad på bild.

Att ha något ligga framme är helt omöjligt hos oss om man inte vill få hjälp förstås. Den situationen har vi skapat själva genom att låta katterna få vara överallt men ibland kan man inte annat än sucka trots allt.
Idag råkade en mulle påse ligga framme i några sekunder och vips var Boris där och snokade för i botten låg nämligen lite fettkanter från en skinka. Jag fattar inte hur snabba dom kan vara, sen se reaktionen när han hör att det kommer någon och inte kommer tillräckligt snabbt ur påsen för att sen se så oskyldig ut gör att man kan inte annat än skratta. Men jag fick han på bild på minsann, hur är det man säger ?
Påkommen med fingrarna i kakburken.....

Publicerad 2013-03-10 19:42

Vi har tittat på skidor idag.

Elvis och jag har tittat på skidor och han följer dom intressant. 
Huvudet går fram och tillbaka, blir det riktigt spännande sätter han sig upp annars ligger han mest och följer det hela.
Hur det är med det där att man inte ska sitta för nära vet jag inte när det gäller katter. Min tanke är att han får väll gå därifrån då om han tycker det blir för jobbigt.  Han är den enda av katterna som är sportintresserad så jag har i alla fall en att dela mitt intresse med.

Publicerad 2013-02-19 20:22

katt + garn = sant

www.youtube.com/watch

Klicka på länken så förstår ni vad jag menar

Extrakolumn

Jag är lycklig ägare av ett gäng underbara katter eller är det dom som äger mig. Ibland undrar jag….
Mina katter är ett blandat gäng av flera bondkatter, en siames och en oriental.
Kattintresset kom redan som liten genom min farmor och hon lärde mig mycket.
Här i Enköping har vi ett fint katthem som jag gärna skriver om då många katter i nöd har fått ett nytt liv genom katthemmet.
Jag pratar gärna katt men är ingen expert på katter då alla är egna individer, expert är jag bara på mina katter men jag byter gärna erfarenheter.
Min blogg handlar därför om ett vardagsliv med katter.

Läs de fem senaste inläggen

Senaste numret

 

Bloggar

/Global/Ena-H%c3%a5bo%20Tidningen/Bilder/evenemangstips.gif

Här hittar ni tips om vad som händer i våra kommuner!

TIPSA OSS om ni vet något som inte står i kalendern.

Klicka här om ni har något ni vill tipsa oss om!
Du kan även mms:a en bild
eller sms:a ditt tips till:
070-593 27 45